当前位置: 首页 > >

广东开心英语六年级上册期末考试卷(含答案)

发布时间:

六年级上册期末考试卷(开心英语)

一、用所给单词的适当形式填空。

1. Look! My sister

( eat ) an apple now.

2. Please

( take ) out the trash.

3. She will

(hang ) up the clothes in a minute.

4. Jenny

( study ) English yesterday.

5. Mr. Green

( come ) back late every day.

二、阅读下面的短文,从方框所给的单词中选择合适的单词补充短文, 每空只填一词,每词只准用一次。

used lunch

fun went washed woke visited

Last Sunday I

up early. I

to the library to

borrow some books. Then I had

. I had

with friends

after lunch. After that, I

the computer and

the

clothes. And then I

my friend. I was really very busy.

三、根据所给首字母提示,联系上下文意思,写出正确的单词。

1. When he drives, he never d

.

2. Tony likes Western musical instruments. He likes playing the

v

.

3. Ben is very e

because he got a kitten from her friend.

4. Tom is p

away the toys for you. The room will be clean and

tidy soon.

5. I l

my bag. I can’t find it.

6. Jenny always gets a great grade. Her mother is p

of her.

7. You should be c

when you climb the mountains.

8. Don’t w

. I will help you.

四、选择填空,把正确答案前面的字母编号填在左边的括号里。

( ) 1. Look! A parade is on the

!

A. street

B. way

C. park

( ) 2.

is the first Chinese spaceman.

A. Liu Yang

B. Fei Junlong

C. Yang Liwei

( ) 3. I’m sorry to

that.

A. heard

B. hearing

C. hear

( ) 4. There are people

in the living room.

A. talk

B. talking

C. are talking

( ) 5. People used very big stones to build the pyramids for the kings

and their families. The pyramids are in

.

A. France

B. India

C. Egypt

( ) 6. Mr. Green is hanging

up for you now.

A. they

B. them

C. desk

( ) 7. She gave

some money yesterday.

A. I

B. my

C. me

( ) 8. The games

over.

A. goes

B. were

C. is

( ) 9. They

on a play in the school hall tomorrow.

A. put

B. is putting

C. will put

( ) 10. ----

did she do last Saturday? ---- She rode her bike.

A. Why

B. When

C. What

( ) 11. What happened

your sister?

A. to

B. with

C. for

( ) 12. I can strum the

and blow the

.

A. pipa, drum

B. erhu, trumpet C. guzheng, flute

( ) 13. I like

and

.

A. parade, swimming B. parades, watching TV C. apple, orange

juice

( ) 14. It’s time to go to school. You must

.

A. dance in a minute B. take out the trash C. hurry up

( ) 15. I said, “

as many as you can. Don’t throw them on the

grass.”

A. Eating

B. Eat

C. eat

五、补全对话。根据上下文,选择正确的句子,将对话补充完整,并将该选项前 面的字母编号写在相应的横线上。
A. I am thirsty now. B. I am hungry. C. What a beautiful desert!

D. What did you eat this morning?

E. Did you drink anything this

morning?

John: Wow!

Peter:

Let’s have lunch.

John: We ate lots of food this morning.

Peter: I ate cake, chicken and ice cream.

John: Peter: No, I didn’t. John: Let’s go to the store and buy two bottles of water.
六、短文阅读,按要求完成下列各题。
A.根据短文内容,判断对错,对的写“T”,错的写“F”。 Tangseng, Monkey King, Pigsy, and Sandy were going to the West. When
they came to a big mountain, they were hungry and thirsty. Monkey King drew a magic circle on the ground, and said, “Don’t walk out
of the circle.” He then went away for food. White-Bone Monster wanted to eat Tangseng, so it turned into a pretty
girl. She took some food, and said to Tangseng, “This is for my parents, but I can give you some.”
Tangseng started to leave the circle. At that moment, Monkey King came back. He beat down Monster. This made Tangseng angry. ( ) 1. Tangseng, Monkey King, Pigsy and Sandy were hungry and thirsty. ( ) 2. Tangseng drew a magic circle on the ground. ( ) 3. Monkey King went away for money. ( ) 4. White-Bone Monster turned into a pretty girl. ( ) 5. Tangseng was angry because Monkey King beat down Monster. B.根据短文内容,选择正确的答案,把代号填在题前的括号里。
Jack was a great drawer. His pictures were very good. One day, he

went to draw pictures in a park, but he didn’t take enough paper, so he

wanted to get some from his home. But he was afraid his pictures were lost,

so he wrote some words on the white paper, “ These pictures are a great

drawer’s. Please don’t take them away.” After he was back, his pictures

were lost, and there were some other words, “ A great runner took away

your pictures. Please catch up with me if you can.”

( ) 1. Jack was good at

.

A. teaching

B. taking pictures

C. drawing

( ) 2. Jack went to a park to

.

A. read books

B. draw pictures

C. fly kites

( ) 3. Jack wrote some words on

.

A. the floor

B. his pictures

C. the paper

( ) 4. Who took away his pictures?

A. Jack.

B. His friend.

C. We don’t

know him.

( ) 5. Did Jack catch up with the runner?

A. No, he didn’t. 七、短文写作。

B. Sure.

C. We don’t know.

请你以“A bad day”为题,根据提示用英语写出 Tony 糟糕的一天,记得用动词

过去式哟!(要求:1、不少于 6 句话。2、提示:很晚醒来——错过公共汽车——

忘记作业——丢失钥匙——得到差的成绩。)

参考答案: 一、1. is eating

2. take

3. hang 4. studied

5. comes

二 、 woke

went

lunch

fun

used

washed

visited

三、1. rinks 2. iolin 3. xcited 4. utting 5. ost 6. roud 7. areful

8. orry

四、1. B

2. C

3. C

4. B

5. C

6. B

7. C

8. B

9. C 10. C

11. A 12. C

13. B 14. C

15. B

五、CBDEA

六、A 1. T 2. F 3. F 4. T 5. T

B. 1. C 2. B 3. C 4. C 5. C




友情链接: